Shane Brox kårer Kolding Kommunes bedste klasseværelse

  Shane Brox kårer Kolding Kommunes bedste klasseværelse

  Hvordan ser verdens bedste klasseværelse ud? Det har tretten 5. klasser fra Kolding Kommune givet deres bud på i Designdyst, som er arrangeret af Koldingbibliotekerne i forbindelse med Design Week Kolding.

  Vinderklassen kåres af Shane Brox ved et stort arrangement fredag d. 2. juni på Kolding Bibliotek, hvor alle interesserede også kan opleve den kendte designer og tv-vært fortælle om designprocesser på et håndgribeligt niveau.

  Verdens bedste klasseværelse
  Regnbuefarver, sækkestole og borde, der kan hejses op under loftet. Verdens bedste klasseværelse kan se ud på mange måder. Tretten 5. klasser har den seneste tid prøvet kræfter med design. Ud fra en designproces har klasserne arbejdet med opgaven og fundet frem til hver deres bud på verdens bedste klasseværelse.

  Louise Munksø Jørgensen, projektmedarbejder på Koldingbibliotekerne, har faciliteteret en opstartsworkshop for klasserne på deres skoler:

  “Det er fantastisk at arbejde med børn, og opleve hvordan deres ideer vokser samtidig med, at vi som bibliotek bliver klogere på, hvordan et godt læringsrum ser ud fra børnenes perspektiv.”

  Shane Brox får design ned på jorden
  Hvad er en designproces, og hvordan kan man bruge leg og fantasi i en sådan proces? Den 2. juni kl. 16.00 fortæller Shane Brox om forholdet mellem designprocesser og leg. Med Brox’ uddannelse fra Designskolen Kolding samt hans legende og kreative tilgang til arbejdsprocesser, kan man som publikum forvente lærerig underholdning, der tager fat på det flyvske begreb designproces. Design bliver med andre ord italesat på et håndgribeligt niveau, hvor både større børn og voksne kan være med.

  Louise Munksø Jørgensen siger: “Design kan være svært at forholde sig til, fordi det er så bredt. Det samme gælder designprocesser. Med dette foredrag forsøger biblioteket ikke blot at sætte fokus på designproces som et vigtigt arbejdsredskab, men også som en intuitiv menneskelig handling.”

  Programmet fredag d. 2. juni på Kolding Bibliotek/Torvet ser således ud:

  • Kl. ca. 15.20: Shane Brox kårer Designdyst vinderklassen
  • Kl. 16: Shane Brox Designforedrag for store børn og voksne