Kolding vært ved Danish Design Award 2017

  Kolding vært ved Danish Design Award 2017

  Danish Design Award hylder virksomheder og designere for den forskel, deres løsninger gør i industri og samfund, og som noget nyt uddeles nogle af priserne i år i Kolding i forbindelse med Design Week Kolding.

  Danish Design Award afholdes i København den 8. maj og at showet i Kolding den 31. maj er en del af showet i København.

  Prisuddelingen i Kolding støtter godt op om både Designskolen Koldings 50 års fødselsdag og hele kommunens generelle indsats for design.

  – Vi bruger designtænkning til at udvikle vores velfærd og vores kommune. Det er derfor vi siger ” Vi designer livet” i Kolding. Det er med stor tilfredshed, at andre også ser værdi i den indsats, og at vi kan samarbejde med Dansk Design Center og Design denmark, samt mange aktører i Kolding kan byde velkommen til en række prisuddelinger i Danish Design Award i Kolding under Design Week Kolding i uge 22 næste år, siger Jørn Pedersen, borgmester i Kolding Kommune.

  Koldings værtskab sker i et samarbejde mellem Kolding Kommune, D2i – Design to innovate​, Design Week Kolding, Designskolen Kolding, Danish Design Centre og Design Denmark.

  Et samlet dansk designfelt

  Bag Danish Design Award står et samlet dansk designfelt bestående af designbranchens egen organisation – Design denmark – og Dansk Design Center.

   – Vi ønsker med Danish Design Award at samle og mobilisere designaktører og bringe designere og virksomheder sammen over hele Danmark. Vi tror på en ny guldalder for dansk design – men den kræver, at vi står sammen på tværs af hele designfeltet for at vise, hvilken kæmpe forskel design kan gøre for erhvervsliv og samfund, siger Christian Bason, adm. direktør for Dansk Design Center.

  Ved prisfesten i Kolding uddeler Danish Design Award en række priser, bl.a. fire helt nye kategorier:

  • Building Markets – en designpris til en løsning, der har skabt vækst og øget omsætning
  • Fostering Partnerships – en designpris for løsninger, der skaber værdi for borgere gennem nye offentlige/private partnerskaber
  • Improved Welfare – en designpris for løsninger, der styrker samfundets velfærdskapacitet
  • Game Changer – en designpris for løsninger, der radikalt har ændret vilkår eller spilleregler på et marked, en sektor i det offentlige eller et andet område af samfundet og banet vejen for nye typer værdiskabelse
  • Særpriserne Young Talent og People’s Choice uddeles i år i Kolding, tillige med Designrådets Årspris. Det er endnu ikke besluttet, hvilket venue i Kolding, der skal danne rammen om uddelingerne.

  – Danish Design Award har stærkt fokus på effekten af design og det passer derfor som fod i hose, at en del af eventen finder sted i Kolding, med os som medvært. D2i har allerede i en længere årrække beskæftiget sig med designtænkning til at skabe vækst, innovation og arbejdspladser på tværs af industrier og brancher. I løbet af de 5 år har vi i høj grad været vidne til at design har effekt. Det glæder vi os til at fejre, siger Thit Juul Madsen, direktør for D2i.

  Læs mere på Danish Design Award.