Kæmpernes far bygger mødested foran biblioteket

  Kæmpernes far bygger mødested foran biblioteket

  Kunstneren og designeren Thomas Dambo er lige nu genstand for stor international interesse i både pressen og på de sociale medier på grund af hans gigantiske skulpturer af troldelignende kæmper fremstillet af genbrugstræ. Nu kommer Thomas Dambo til Kolding. I uge 22 deltager han i Design Week Kolding, hvor han skal være med til at forvandle parkeringspladsen foran Kolding Bibliotek til et attraktivt, midlertidigt mødested i midtbyen.

  Sammen med sit team vil Thomas Dambo opføre en stribe små telthuse af genbrugstræ og gamle reklamebannere. I teltene vil der i løbet af uge 22 blive fremstillet stole, borde og bænke af genbrugsmaterialer i tidsrummet mandag kl. 11-17 og tirsdag-fredag kl. 9-17.

  Telte og møbler vil indgå i den midlertidige park – Biblioteksparken – som skyder op på parkeringspladsen foran Kolding Bibliotek i perioden 7. august-29. september. Her vil parken udgøre en grøn og hyggelig oase for borgerne i sensommeren og under Kulturnatten og Trekantområdets Festuge.

  Brugen af genbrugsmaterialer er et vigtigt element i Thomas Dambos arbejde. Affald er en ressource med værdi. Det projekt, som lige nu er gået viralt globalt – ”De 6 glemte kæmper” – består af kæmpefigurer fremstillet af gamle paller, hegn og et træskur. Skulpturerne er placeret mere eller mindre skjult i naturskønne områder på den københavnske vestegn, hvor borgerne opfordres til at gå på skulpturskattejagt.

  Thomas Dambo er uddannet fra Designskolen i Kolding. I den periode gjorde han sig bl.a. bemærket i bybilledet med flere hundrede farvede fuglehuse, som blev fremstillet af et stort læs affaldstræ og sat op i træerne som en slags street art. Siden har Thomas Dambo lavet flere end 4.000 fuglehuse som led i projektet Happy City Birds.

  Tidligere har han bl.a. lavet projekter for Roskilde Festival, VisitDenmark, TEDx, Arla, Museo de arte de Puerto Rico, Smukfest, AON og Copenhagen Metro Company.