Husker du, hvis jeg glemmer?

  Husker du, hvis jeg glemmer?

  Kolding Kommune laver et lokalt folkemøde om Demens i Kolding, når teatergruppen Dacapo sammen med jer der møder op, iscenesætter demens.

  ”Du møder en ældre mand i bussen, som er forvirret og siger til dig, at han ikke kan finde hjem – hvordan kan du hjælpe?”

  Dette er blot en af flere hverdagsbilleder på demens, som vil blive undersøgt sammen med teatergruppen Dacapo i dialog med publikum. Vi vil alle gerne hjælpe et menneske, der står overfor os og har brug for hjælp, men det kan være svært at vide, hvordan vi kan hjælpe på en værdig måde. Vi vil med disse hverdagsbilleder sammen undersøge, hvordan vi alle bedre kan hjælpe mennesker med demens og på den måde gøre Kolding til en endnu bedre by at leve i, når man skal leve med demens.

  De fleste af os vil møde mennesker med demens enten i vores nærmeste familie og omgangskreds eller måske på gaden?  Demens rammer oftest personer over 65 år, men kan ses helt ned i 40-50 års alderen. I Danmark lever 70.000-85.000 mennesker med en demenssygdom. Der er ca. 8.000 nye tilfælde af demenssygdomme hvert år og tallet er stigende. Derfor vedrører demens os alle.

  Mange mennesker så i foråret den korte film om en ældre kvinde med demens på en tankstation, der spurgte bilisterne om hjælp til at finde sine forældre. Kvinden var skuespiller, men situationen realistisk. Kvinden mødte 4 ud af 60 mennesker, der forsøgte at hjælpe hende. Demensindsatsen i Kolding kommune er baseret på en tro på, at mange flere ville have hjulpet kvinden, hvis de blot vidste, hvordan de kunne hjælpe. Det er altså ikke kun professionelle, der kan hjælpe, men også ekspedienten, buschaufføren og personen man tilfældigt møder på gaden.

  Demens kan endnu ikke helbredes, men lindres og leves med, hvis bare vi er mange nok til at støtte op om et godt liv med demens.

  Vil du være med? Deltagelse er gratis.

  Nicolai Scene
  02/06, 16:00 - 18:00

  Hostet af