Biblioteksparken designes i Design Week Kolding

  Biblioteksparken designes i Design Week Kolding

  Hvordan kan en parkeringsplads transformeres til en grøn, attraktiv og aktiv bibliotekspark?

  Biblioteksparken skyder for alvor op som grønt, attraktivt og aktivt mødested fra 7. august 2017 foran Kolding Bibliotek, hvor parkeringspladsen Sneglen ligger.

  Hjælp med at teste
  Hele året er der arbejdet på planer om en midlertidig bibliotekspark. Under Design Week Kolding kan du følge designprocessen. Du kan være med til at vurdere de eksisterende ideer til Fortællescene, Udendørskontor, Megaspil, Chill-out område og Instamomens, og du kan bidrage med dine egne forslag, inden de sidste streger sættes på papiret – læs “Biblioteket søger frivillige til test“.

  Thomas Dambo bygger mødested
  Kunstner og designer Thomas Dambo, bl.a. kendt for projektet ”De 6 glemte kæmper”, vil bidrage til at forvandle parkeringspladsen foran biblioteket til et attraktiv mødested.

  Sammen med sit team vil Thomas Dambo opføre små telthuse af genbrugstræ og gamle reklamebannere. I teltene vil der i løbet af uge 22 blive fremstillet stole, borde og bænke af genbrugsmaterialer, som ellers bare skulle smides væk. Telte og møblerne vil indgå i den midlertidige park, når den henover august og september udgør en grøn og hyggelig oase for borgerne i sensommeren og under Kulturnatten og Trekantområdets Festuge.

  Læs mere i “Thomas Dambo – iøjnefaldende konstruktioner.”

  Grønne fodspor og bæredygtighed
  Bæredygtighed, design og grønne områder bliver i det hele taget et omdrejningspunkt for den midlertidig park foran biblioteket under Design Week. Med sloganet ”sammen sætter vi grønne fodspor” inviterer Kolding Kommune borgere til dialog om bæredygtighed, og giver gode fif til at træffe flere bæredygtige valg.

  Under Design Week vil der være arbejdende værksteder i Biblioteksparken.

  • Mandag mødes genbrug og bæredygtighed med integration og håndværk i et samarbejde mellem Integrationsafdelingen og Renovationen i Kolding Kommune. Det er det arbejdende værksted Re-Use, der rykker ind i parken, og man kan se hvad gammelt genbrug kan upcycles til – læs “Kom og hæng ud i RE:USE loungen.”
  • Tirsdag er det Skatkammeret, der spreder budskabet om nytteværdien af overskuds- og fejlproduktioner, når de forvandler dem til fantastiske og kreative konstruktioner – læs “Trylleri med overskuds- og fejlproduktioner“.
  • Onsdag arbejder tre studerende på at opbygge Koldings første byhavelaug. Det kan man høre mere om, mens man afprøver om man har grønne fingre – læs “Byhaveværksted; Plante 6000“.
  • Torsdag fortæller BlueKolding om klimatilpasningsprojekter og hvordan regnvand kan give merværdi.
  • Fredag kan man få indblik i den kunstneriske håndværksmæssige proces, når Lisbeth Thorøe sætter gamle ting i nye rammer og skaber unik kunst – læs “Thorøe – komponerede kuriositeter kommer“.

  Pop-op aktiviteter
  De nævnte aktiviteter er bare noget af det, der vil foregå i Biblioteksparken i Design Week. Biblioteket forventer at overraske med flere spontane pop-op aktiviteter, hvor borgerne kan få sig en uventet oplevelse.

  Sneglen lukket for parkering
  Under Design Week vil Sneglen være lukket for parkering mandag den 29. maj, kl. 06, til lørdag den 3. juni, kl. 16. Bilister, som plejer at parkere på Sneglen, henvises til p-pladser på Behrensvej og ved Slotssøen – læs mere om parkering.

  Slotssøvejen 4, Kolding, Danmark
  29/05, 08:00 - 21:00
  30/05, 08:00 - 21:00
  31/05, 08:00 - 21:00
  01/06, 08:00 - 21:00
  02/06, 08:00 - 21:00
  03/06, 08:00 - 14:00

  Hostet af