REDO Super Supermarket

  REDO Super Supermarket

  Der leges med farver, former og bæredygtighed, når Designskolen Kolding præsenterer en ’super-super’ installation i forbindelse med Design Week Kolding. Oplev udstillingen REDO Super Supermarked, som blev nomineret til dette års Milano Design Award – den internationale designverdens Oscar.

  Ugens tilbud er silkebåndspasta og tekstilgulerødder. Eller var det noget med en elektroniksuppe? Eller hvad med en brusehoveds-pizza? Silkebåndspastaen er yderst udsøgt og til dessert serveres Tiramisu af pels.

  Det mimer et rigtigt varehus – ’REDO Super Supermarket’. Der er hylder, der er varer, der er indkøbskurve, men kigger du nærmere efter, opdager du, at produkterne hverken er spiselige eller anvendelige i traditionel forstand. De er nemlig lavet af restmaterialer, leveret af en række forskellige danske virksomheder, og omsat og REDO’et til nye kunstværker i bedste supermarkedsstil.

  Konceptet er udviklet i samarbejde med tidligere studerende fra Designskolen Kolding, som nu driver designbureauet Femmes Régionales. Detaljeringen af supermarkedets produkter har tre designere, der alle netop har taget afgang på Designskolen Kolding stået for. Susanne Nors, Alberto Bellamoli og Sisse Falster har tænkt, omdannet og udviklet de forskellige kunstværker med en legende og eksperimenterende tilgang til materialet.

  Stikpille til forbrug

  Installationen er en lille stikpille til vores forbrugskultur og ’brug-smid-væk’ mentalitet. En peptalk om, at der findes alternativer til den massive mængde af materialer, der går til spilde hver dag. I stedet for at løfte pegefingre, iscenesætter ’REDO Super Supermarked’ bæredygtighed på en ny og legende måde. Udstillingen vil pege fremad imod en ny virkelighed, hvor genanvendelse og bæredygtighed bliver en naturlig del af erhvervslivets forretningsmodeller. Både pga. ressourceknaphed, men også fordi mange virksomheder har fået øjnene op for, hvordan man kan bruge design og designtænkning til at løse mange udfordringer, fx dét at der er et marked for den bæredygtige løsning og for at genanvende restmaterialer – og så tilmed gøre det legende.

  Følgende virksomheder er medaktører i projektet:

  Easyfood, ECCO, EWII, Republic of Fritz Hansen, Kelsen Group, KMC International, Kopenhagen Fur, KVADRAT, La Glace, Montana Furniture, Pressalit, Solar, Vola, Plus Pack.

  Projektet er støttet af Kolding Kommune, Region Syddanmarks Kulturpulje, The LEGO Foundation og Styrelsen for Forskning og Uddannelse.

   

  Designskolen Kolding, Ågade, Kolding, Danmark
  29/05, 09:00 - 15:00
  30/05, 09:00 - 15:00
  31/05, 09:00 - 15:00
  01/06, 09:00 - 15:00
  02/06, 09:00 - 12:00

  Hostet af