De tre finalister til form:By prisen er fundet

  De tre finalister til form:By prisen er fundet

  Juryen har udvalgt de tre projekter, som skal kæmpe om form:By prisen på 50.000 kr. i uge 22. De tre nominerede er udvalgt blandt mere end 75 indsendte projekter fra hele landet. I december deltog 15 semifinalister i en pitching af deres projekter foran juryen.

  ”Alle der har været involveret i denne proces, har været meget imponeret over mangfoldigheden, kreativiteten og tankerne bag projekterne, hvilket ikke har bidraget til at gøre beslutningsprocessen nemmere” fortæller leder af Design Week Kolding Peter O. Andersen om afgørelsesprocessen og fortsætter ”Vi har ved vurdering af projekterne meget haft fokus på temarelation, lokationsintegrering, formgivning/design, materialer og realiserbarheden”.

  Liv & Leg på Tombolapladsen: Fugl

  Med udgangspunkt i Kolding Kommunes våbenskjold med en ørn har Frederik Valdemar Ravn Andersen og Erik Buur Bruntse skabt en byrumsinstallation som kan agere som et legerum for børn og installation for voksne. ”Jeg ser det at bygge figuren som en mulighed for at bygge en klar form i træ, der appellerer til flere generation på en anden måde end et klassisk legeredskab” siger jurymedlem Mette Mikkelsen, prorektor på Designskolen Kolding.

  Juryen har valgt installationen for dens nytænkning af Koldings våbenskjold, samt dens interaktive elementer, som opfordrer til leg og opdagelseslysten i både børn og voksne. Installationen bliver placeret mellem de to træer centralt på pladsen og kigge ud mod trafikken.

  Klima & Miljø ved Syddansk Universitet: Regnfanger

  Lene Lyngsø og Nanna Lundgren fra virksomheden Frï, har taget udgangspunkt i alle de cyklister som kommer forbi SDU campussen dagligt, og hvordan klimaforandringer vil påvirke den danske cykelkultur. Kolding vil som andre steder i Danmark stå overfor større mængder regnvand i fremtiden, og ideen med installationen er at omdanne den stigende mængde regnvand til en ressource.
  Regnfangeren er en genstand monteret på en pæl/lygtepæl lands fortove og cykelstier, som folder sig ud, når det regner. Regnfangeren opsamler regnvandet og omdanner det til rent drikkevand.
  Regnfangeren samskriver flere problematikker, og regnfangeren kan sætte positivt fokus på både klimaudfordringer og forbrug” udtaler jurymedlem Signe Moos, Landskabsarkitekt MDL og partner Moos+Looft.

  Sundhed & Motion i parken ved Slotssøbadet: Den cirkulære træningsbane

  Den cirkulære træningsbane er skabt af Anne-Sofie Sørensen og Nikolaj Slumstrup Petersen. Installationen kan ses som et skulpturelt urbant møbel i det offentlige byrum. Installationen inkorporerer den traditionelle cirkeltræning og stedets natur og topografi til en æstetisk træningsfacilitet til brug for alle, hvor man kan konkurrere mod sig selv og med andre.
  Det er netop samtænkningen mellem funktionalitet og æstetik, som juryen har lagt vægt på, samt at installationen lægger op til interaktion med mange forskellige brugere. Juryen ser frem til at installationen kan installeres med hjælp fra lokale uddannelsesinstitutioner.

  De tre projekter får hver tildelt 22.017 kr. til opførelsen af installationerne, som skal stå klar i uge 22 under Design Week Kolding, og de skal konkurrere om form:By hovedprisen på 50.000 kr. som bliver valgt ud fra brugernes stemmer.

  Juryen har bestået af
  Ulrik Jungersen, Designchef Kolding Kommune
  Mette Mikkelsen, Designer og adjungeret professor Designskolen Kolding
  Mette Holm Pedersen, Arkitekt maa Kolding Kommune
  Signe Moos, Landskabsarkitekt MDL og partner Moos+Looft
  Stine Pedersen, Afdelingsleder Byggesag Kolding Kommune
  Peter O. Andersen, Leder Design Week Kolding