Borgere og besøgende valgte Fuglen

  Borgere og besøgende valgte Fuglen

  Det blev den skulpturelle legeplads FUGL, som løb med sejren, da Kolding Kommune fredag afslørede vinderen af form:By Prisen 2017. Vinderen af prisen blev fundet ved sms-afstemning, og godt 45 pct. af borgere og besøgende havde brugt deres stemme på Fugl.

  Installationen FUGL var den ene af de tre finalister til form:By Prisen 2017, som blev opført i forbindelse med Design Week Kolding 2017. De øvrige finalister var installationen Cirklen og Regnfanger, som kan ses ved henholdsvis Slotssøbadet og Blue Kolding i Kolding Åpark.

  De tre designere var fredag i Kolding for at modtage prisen.

  – Vi er virkelig overraskede og glade over at vinde prisen. Alle de lange nætter og mange timer der er blevet brugt på både at tegne og bygge skulpturen har båret mere frugt end vi havde turde regne med, siger Frederik Ravn Andersen, som er den ene af designerne bag installationen.

  FUGL er designet og bygget af Erik Buur Bruntse, Morten Hagemann og Frederik Ravn Andersen, fra Aarhus Arkitektskole i samarbejde med Grønagergård Savværk A/S og Hansenberg. FUGL er skabt i lærketræ og med en respekt for tømrerhåndværkets traditioner.

  Visionen omkring FUGL var at konstruere en skulpturel legeplads, hvor kvalitet lå lige så meget i den visuelle såvel som i den fysiske oplevelse af installationen. Som en legeplads, der både giver en oplevelse til børn og voksne, har visionen manifesteret sig som installationen FUGL.
  Fra midlertidig til måske permanent

  Fugl, Cirklen og Regnfanger har været opført som midlertidige installationer i forbindelse med Design Week Kolding 2017, og de skulle egentlig have været taget ned med udgangen af juni. Men nu tyder meget på, at de får lov at leve videre.

  – Installationerne har været populære, og mange har ønsket, at de skal have lov at blive stående. Derfor er vi nu ved at undersøge, om de kan bevares, samt hvor det vil være bedst, at placere dem, fortæller borgmester Jørn Pedersen.

  Hos BlueKolding A/S har man allerede besluttet at lade Regnfanger stå, og fra Slotssøbadets side, har man også udtryk ønsker om at bevare Regnfanger.
  Afgjort via sms

  Borger og besøgende har i tre uger kunnet stemme på deres favorit via sms og deltage i lodtrækningen af gavekort til City Kolding. Den mulighed benyttede 1331 personer sig af.