Studerende pryder Design Week med 20 projekter

  Studerende pryder Design Week med 20 projekter

  I forbindelse med Design Week Kolding i uge 22, fremviser 49 studerende fra byens fire videregående uddannelsesinstitutioner deres entreprenante projekter og kreative færdigheder frem for hele byen.

  Siden starten af april er der blevet delt 100.000 kr. ud fra Made in Kolding-puljen, der administreres af Malu Møller, Studieby Koordinator fra Studieby Kolding og Amanda Hedevang, Iværksætterkonsulent fra Business Kolding.

  Puljen er udviklet i et samarbejde mellem Studieby Kolding, Business Kolding, Pakhuset og Design Week Kolding. Puljen er finasieret af Design Week Kolding, der står bag Designfestivalen, som løber af stablen i uge 22. Puljen er en del af Design Week Koldings studenter-satsning.

  Formålet er at aktivér byens studerende, og give dem mulighed for at bidrage med fx events, installationer og talks i forbindelse med Design Week Kolding. Det har været et krav at projekterne havde en designvinkel.

  ”Vi har mange studerende med gode ideer i Kolding, men ofte kan der være lang vej fra tanke til handling især, hvis ideen kræver en økonomisk satsning fra starten. Så det er dejligt, at kunne give en lille hjælp til opstart til de 20 projekter” siger Amanda Hedevang, som til dagligt hjælper de mange entreprenante studerende fra hhv. Syddansk Universitet, International Business Academy, University College Syd og Designskolen Kolding.

  ”Der har været en enorm interesse for Made in Kolding-puljen hos byens studerende. Den store interesse for puljen viser at kommunen har masser af initiativrige unge, som gerne vil være med til skabe et spændende og attraktivt studiemiljø. De 20 designprojekter er meget gennemarbejdet – især taget i betragtning af den korte tidsfrist de har haft til, at realisere dem i” siger Malu Møller.

  ”De 20 designprojekter – og den overvældende interesse blandt de studerende – demonstrer at Kolding er en studieby fyldt med entreprenante unge mennesker. Jeg glæder mig til at komme rundt og opleve de studerendes forskellige projekter i forbindelse med Design Week Kolding” fortæller Jørn Pedersen, Borgmester for Kolding Kommune.

  De 20 projekter kan ses til i løbet af Design Week Kolding blandt andet i River Beach, Biblioteksparken og på Tobbers.